Γνωρίστε το σκι και τα οφέλη του: Συνέντευξη της Σοφίας Ράλλη στο iform

Σίγουρα όλοι μας θα πρέπει κάποια στιγμή να επισκεφθούμε το βουνό, ώστε να γνωρίσουμε την μαγεία του και τα οφέλη του. Όπως όλα τα αθλήματα προσφέρουν κάτι στην υγεία μας, έτσι και το σκι είναι μια από τις δραστηριότητες με τη μεγαλύτερη θερμιδική κατανάλωσηβελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και φυσικά δυναμώνει όλο το μυϊκό σύστημα, κυρίως τα πόδια, κοιλιακούς, ραχιαίους, ώμους και τα χέρια.

Παράλληλα ο χιονoδρόμος βελτιώνει και την ισορροπία του. Βλέπουμε λοιπόν, ότι το σκι είναι ένα πολύπλευρο άθλημα. Πιστεύω πως τα παιδιά σε μικρή ηλικία θα πρέπει παράλληλα με το σκι να κάνουν και κάποιο άλλο άθλημα ώστε να μάθουν να τρέχουν, να μάθουν και να ενισχύσουν διάφορες κινητικές δεξιότητες,το μυϊκό και οστικό τους σύστημα με διάφορες αθλοπαιδείες. Κάθε ηλικία έχει διαφορετικές απαιτήσεις και βέβαια θα έλεγα ότι οι αθλητές του σκι θα πρέπει να περάσουν από διάφορα αθλήματα παράλληλα για καλύτερα αποτελέσματα. Κάπως έτσι ξεκινάς να γίνεσαι καλός και γρήγορος στο σκι.

Το άθλημα της χιονοδρομίας πρέπει να πω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο και επικίνδυνο όσο το φανταζόμαστε. Αυτός που θέλει να ξεκινήσει.. να μην διστάσει,αλλά να πάει σε μια σχολή να νοικιάσει τον κατάλληλο εξοπλισμό και με ένα δάσκαλο να πάει να γνωρίσει την ομορφιά του βουνού. Επίσης,πρέπει να σημειώσω ότι το σκι με τα χρώματα, τη μυρωδιά του βουνού και την αίσθηση πάνω στα σκι βοηθάει πάρα πολύ στη ψυχολογία του ατόμου.

Σοφία Ράλλη

Πρωταθλήτρια του Σκι