Ο Ε.Ο.Σ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 25-30/1/2015

Η ιδέα του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF) βασίζεται στην ιδέα και την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της ΔΟΕ, κ. Ζακ Ρογκ.

Ο στόχος του Ολυμπιακού φεστιβάλ, αφενός, είναι να δώσει σε αθλητές νεαρής ηλικία, την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με τους διεθνείς αθλητές, σε Ολυμπιακές συνθήκες, και από την άλλη πλευρά, να μεταλαμπαδεύσει σε αυτούς τις ολυμπιακές αξίες, όπως η φιλία, η αριστεία και ο σεβασμό.

Το πρώτο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το 1991 στις Βρυξέλλες, ως εκδήλωση του καλοκαιριού. Εν τω μεταξύ, τα φεστιβάλ αυτά διεξαγόταν κάθε 2 χρόνια, κι έτσι το EYOF Ουτρέχτη 2013, έφτασε να είναι η 11η καλοκαιρινή διοργάνωση, μετά τις Βρυξέλλες.  Το χειμερινό EYOF 2015, που φιλοξενείται από το Vorarlberg και το Λιχτενστάιν είναι η 12η έκδοση.

Το EYOF είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων στην Ευρώπη, με 49 συμμετέχουσες χώρες και περίπου 1.500 αθλητές, ηλικίας μεταξύ 14-18 ετών με τους προπονητές τους.

 Ο Ε.Ο.Σ Νάουσας, εκπροσωπήθηκε επάξια (25-30 Ιανουαρίου 2015), στα αλπικά αγωνίσματα από την Μάντσιου Αναστασία, και στα βόρεια αγωνίσματα από τον Μπατσή Δημήτρη. Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν σε πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αντιμετώπισαν, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες από μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.