Χειμερινοί Ολυμπιακοι Αγώνες

Ο ΕΟΣ Νάουσας κάθε τέσσερα χρόνια δίνει το παρόν με τους αθλητές του στη μεγαλύτερη αθλητικη γιορτή της υφηλίου τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι παρουσία του συλλόγου είναι μια παλιά ιστορία που ξεπερνά το μισό αιώνα, 54 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή, βαριά κληρονομιά που μέτρα στη χιονοδρομικη οικογένεια, ανακυρυσοντας τον ΕΟΣ Νάουσας το σύλλογο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών πανελλαδικά στην ιστορία των χειμερινών ολυμπιακων αγώνων.

Στην πόλη της Πιονγκτσανγκ της Ν. Κορέας θα ταξιδεψουν οι τρεις Ναουσαιοι συμπολίτες μας από τις 9 έως 25 Φεβρουαρίου. Οι δύο αθλήτριες, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντανου καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΟΧΑ κυρ Δήμος Γυρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα μέλη της αθλητικής αποστολής τα δύο προέρχονται από την πόλη μας. 

Με την σκληρή προσπάθεια και την αρωγή της τεχνικής και προπονητικής καταρτισης της ΕΟΧΑ οι δύο αθλήτριες θα συμμετέχουν στη κορυφαία αθλητικη διοργάνωση του πλανήτη.

Η Σοφία Ράλλη αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας ασχολήθηκε απο την παιδική ηλικία με τοΑλπικό Σκι.  

Γεννήθηκε στην Νάουσα πριν 30 χρόνια. Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ και εργάζεται ως Λιμενικος στην Ικαρία. Διακρίθηκε αμέσως δείχνοντας την αθλητικη της δυναμική και κέρδισε επι σειρα ετων τον τίτλο της πανελλήνιας πρωταθλητριας.

Συμμετείχε σε ολα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία και πλουτισε τη συλλογή των μεταλλίων της συμμετέχοντας σε δεκάδες Βαλκανικά κύπελλα. Αποκορύφωμα της καριέρας της η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010, του Σοτσι 2014 και τώρα της Πιονγκτσανγκ 2018.

Η Μαρία Ντανου είναι ενεργή αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας απο 12 ετών.

Είναι 28 ετών απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ και κάτοχος μετά πτυχιακών σπουδών  στη διοίκηση των σπορ. Εργάζεται στο τμήμα Μάρκετινγκ στην παγκόσμια ομοσπονδία της ξιφασκίας στη Λωζανη της Ελβετίας. Πολλαπλές φορές πανελλήνια πρωταθλητρια από το 2006, συμμετοχη σε παγκόσμια, Πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις σε σειρά Βαλκανικών  κυπέλλων. 

Η κορύφωση  της καριέρας της ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στη Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010 και τώρα της Πιονγκτσανγκ 2018.

Εκπρόσωπος σύνοδος της Ολυμπιακής αποστολής επίσης ο συμπολίτης μας κυρ Δήμος Γυρουσης Πρόεδρος της ΕΟΧΑ επί σειρά ετών ετών με παρελθόν "Βαρύ" στη Χιονοδρομία.

Συμμετοχή ανελλιπώς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες απο το 19 9 8 (προπονητής)Ναγκανο 2002(Αντιπρόεδρος ΕΟΧΑ) Σολτ Λέικ 2006(πρόεδρος ΕΟΧΑ) Τορίνο