Το ορειβατικό τμήμα του Ε.Ο.Σ. Νάουσας στον Κόζιακα

 Στο Όρος Κόζιακας βρέθηκε το ορειβατικό τμήμα του Ε.Ο.Σ. Νάουσας το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου.   
  Οχταμελής ομάδα (συν δύο οικογένειες ορειβατών που την Κυριακή έκαναν περιήγηση στην περιοχή)μετά από διανυκτέρευση στην Ελάτη, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ανέβηκε στην κορυφή «Χατζηπέτρος» που είναι και η ψηλότερη κορυφή του βουνού , με 1901 μ. υψόμετρο.
  Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ορειβάτες μας ήταν : Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου – Αρβανίτες _ Ορειβατικό καταφύγιο Κόζιακα στη θέση «Μπακόλα» και τέλος κορυφή. Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 12 χιλιόμετρα  είχε 800 μέτρα ανάβαση και διανύθηκε σε 4 ώρες και 10’ περίπου.
  Η  όμορφη πορεία ,ακολούθησε δασικούς δρόμους και φιδωτά μονοπάτια , πέρασε δάση με πανύψηλα έλατα , λιβάδια , ρεματάκια και ποτάμια (ακόμα και χιονούρες).  Φυσικά η θέα από την κορυφή  ήταν φανταστική, από τη μία μεριά του βουνού ο Θεσσαλικός κάμπος ,η λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα και από την άλλη μεριά τα όρη Τριγγία , Λουπάτα , Μαρόσα και στο βάθος τα Τζουμέρκα ,όλα χιονισμένα ,με την άνοιξη να μην έχει φτάσει ακόμα.
 Ο Κόζιακας ή Κερκέτιο Όρος είναι βουνό του νομού Τρικάλων και αποτελεί τμήμα της Νότιας Πίνδου με την οποία συνδέεται  στα δυτικά. Γνωστά χωριά της περιοχής η Ελάτη ,το Περτούλι , το Νεραϊδοχώρι και η Πύλη.
  Επόμενη εξόρμηση για τον σύλλογο το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου με προορισμό το Όρος Όρβηλος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα  .
 
«ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ».