Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, 16-17/3/2019 Φαλακρό Δράμας

ΓΙΑΝΝΑΚΟΒΙΤΗ ΚΑΙ ΤΣΙΑΡΚΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου (ΑΓΕΝ, Π-Κ), στο Χ.Κ. Φαλακρού 16-17/03/19.
Η πολύ καλή οργάνωση των αγώνων από τον ΕΟΣ Δράμας, με τα στελέχη του που διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία στο άθλημα, καθώς και η συνδρομή της ΕΟΧΑ με τους ομοσπονδιακούς προπονητές, βοήθησαν πολύ τους αθλητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, στο επίπονο και απαιτητικό αυτό αγώνισμα, που είναι συνδυασμός σκι αντοχής και σκοποβολής με όπλο που φέρουν οι αθλητές.
Οι αθλητές του ΕΟΣ Νάουσας σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις,  αφού κατάφεραν και κέρδισαν συνολικά 7 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 1 χάλκινο).
Η Στελλίνα Γιαννακοβίτη κέρδισε το κύπελλο στο σπριντ νεανίδων και το χάλκινο μετάλλιο στο σπριντ γυναικών, πίσω από την Γωγώ Νιμπίτη που απέσπασε το αργυρό, στο ίδιο αγώνισμα.
Η Μάρα Τσιάρκα, ασυναγώνιστη, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στα δύο αγωνίσματα, στην κατηγορία των κορασίδων, ενώ ο Γιώργος Αναστασιάδης, αυτή τη φορά αρκέστηκε σε δύο αργυρά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα, χάνοντας στις λεπτομέρειες τα χρυσά, λόγω υστέρησης στις βολές, από άξιους αντιπάλους.
Τους αγώνες έκλεισαν οι μικροί αθλητές της κατηγορίας παμπαίδων και παγκορασίδων, που πήραν το «βάπτισμα του πυρός», συμμετέχοντας σε ένα ανεπίσημο τεστ απόκτησης δεξιοτήτων στο άθλημα.Το Σάββατο η Εύα Μπράβου απέσπασε την 5η θέση στις κορασίδες, και την 6η θέση η Όλγα Μπιτέρνα, ενώ την Κυριακή, η Όλγα Μπιτέρνα κατέλαβε την 5η θέση και την 6η η Εύα Μπράβου.
Από τον ΕΟΣ Νάουσας συμμετείχαν η Κατερίνα Βάικου, η Γεωργία Τσιάρκα και η Λυδία Τσιάτσιου.