50 μέρες μέχρι τους Ολυμπιακούς Νέων «Λωζάνη 2020», Αθλήτρια Πρότυπο η Μαρία Ντάνου

H Ναουσαία Πρωταθλήτρια του Σκι-αντοχής, Μαρία Ντάνου, με δύο συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, επελέγη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι ως αθλήτρια – πρότυπο (athlete role model) στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020».

 

Στόχος αυτών των 24 αθλητών, είναι να μεταφέρουν στους νέους αθλητές από 15 ως 18 ετών, που θα πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, την εμπειρία τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να τους μεταφέρουν τις αξίες του Ολυμπισμού.

 

« Είμαι τυχερή στην αθλητική μου καριέρα να μπορώ να έχω ανθρώπους που μέσα από τις συμβουλές τους και τις θετικές τους εμπειρίες, ανέπτυξα το πάθος να βοηθήσω τους άλλους να επιτύχουν τα όνειρά τους. Στο ρόλο μου ως ARM, θέλω να βοηθήσω τους νεαρούς/ρες αθλητές με κάθε τρόπο συμπεριλαμβανομένου να απολαμβάνουν και να διασκεδάζουν το κάθε λεπτό κατά την προετοιμασία της επίτευξης των στόχων τους.»

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων του 2020 θα γίνουν στη Λωζάνη από τις 9 ως τις 22 Ιανουαρίου και η επιλογή της Μαρίας Ντάνου αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια αλλά και για την Ελλάδα.

 

Η λίστα με τα ονόματα των αθλητών πρότυπο:

https://www.olympic.org/-/media/Document%20Library/OlympicOrg/News/2019/10/List-of-ARMs-Lausanne.pdf