Ο Ε.Ο.Σ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ENGADIN ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

   Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που αγωνιζόταν ως αθλητές, ή μεταλαμπάδευαν ως προπονητές τις γνώσεις τους στις επόμενες γενιές των αθλητών του Ε.Ο.Σ Νάουσας… Παππάς Χρήστος ,Χατζηφωτιάδης Αθανάσιος ,Παμπουχίδης Θεόδωρος, τήρησαν και φέτος την υπόσχεσή τους. Πιστοί στο ραντεβού τους με τον διεθνή μαραθώνιο σκι αντοχής στο Engadin της Ελβετίας, κατάφεραν έναν ακόμη τερματισμό, αποκομίζοντας νέες εμπειρίες, διεθνούς επιπέδου.

   Ο Engadin Skimarathon είναι η μεγαλύτερη δημοφιλής αθλητική διοργάνωση στην Ελβετία και η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σκι αντοχής στον κόσμο. Από το 1969, χιλιάδες συμμετέχοντες έχουν τρέξει τη μαραθώνια διαδρομή από τη Maloja στο S-chanf τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου. Το πρόγραμμα της εβδομάδας του Μαραθωνίου περιλαμβάνει επίσης τον Ημιμαραθώνιο Engadin, το Engadin Women's Run και το Engadin Night Run. Στην διαδρομή του μαραθωνίου μήκους 42 χιλιομέτρων, οι αθλητές κινούνται σε παγωμένες λίμνες διασχίζοντας ελβετικά χωριά σε ένα μοναδικό αλπικό τοπίο!

   Ο αγώνας  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/03/2022, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τις 12.000 αθλητές από 60 χώρες, όλων των ηλικιών, και με υπέροχες καιρικές συνθήκες. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, οι αθλητές μας χαρακτήρισαν την διοργάνωση ως μια τεράστια γιορτή της χιονοδρομίας, που σίγουρα τους γέμισε με πολλές νέες εμπειρίες.