Ορειβασία - αναρρίχηση

Η ορειβασία γεννήθηκε στους κόλπους του ΕΟΣ Νάουσας χαράζοντας τις πρώτες πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια του Βερμίου.

Με την πάροδο του χρόνου η ορειβασίες πήραν μια πιο οργανωμένη μορφή και πύκνωσαν τις αναβάσεις τόσο στο Βέρμιο όσο και σε αρκετά βουνά της χώρας μας.

Στον τομέα της Ορειβασίας ο Σύλλογός μας έχει επιδείξει ανάλογες δραστηριότητες, τόσο με την συμμετοχή πλήθους μελών του σε Πανελλήνιες Ορειβατικές Συναντήσεις, όσο και διοργανώνοντας πετυχημένες αναρριχήσεις και πορείες, κατακτώντας Ελληνικές και Διεθνείς κορυφές. Το 2005, ορειβάτης του Συλλόγου μας συμμετείχε σε Διεθνή αποστολή αναρρίχησης στην Τουρκία.

Το τμήμα ορειβασίας έχει ωριμάσει μέσα από εμπειρίες και γνώσεις. Με νέο δυναμικό συνεχίζει τις δραστηριότητές του τόσο στην αναρρίχηση όσο και στο ορειβατικό σκι.

Διοργανώνει με επιτυχία μεγάλα αθλητικά event όπως πανελλήνιους αγώνες ορειβατικού σκι, προβολές φωτογραφικού υλικού και ομιλίες, δίνοντας τη δυνατότητα μύησης και αναγνώρισης ενός υπέροχου αθλήματος στο κοινό.