Γνωριμία με το ορειβατικό Σκι και βόλτα στο Βέρμιο από τον Ε.Ο.Σ. Νάουσας

Εκδήλωση για την γνωριμία με το Ορειβατικό Σκι έκανε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Ε.Ο.Σ. Νάουσας στα 3-5 Πηγάδια.  Την πρωτοβουλία είχε ο Γιώργος Καισαρίδης , έφορος του Ορειβατικού τμήματος του συλλόγου και αθλητής ορειβατικού σκι.  Πήραν μέρος 11 άτομα  (βασική προϋπόθεση ήταν να γνωρίζουν κατάβαση και να φέρουν εκτός από ορειβατικά σκι και κράνος ) και μετά από μία σύντομη ενημέρωση έφυγαν για να κάνουν μία διαδρομή που ξεκίνησε από το χιονοδρομικό ανέβηκε την πίστα του Παράδεισου , πήρε τον δασικό δρόμο που βγαίνει πάνω από την πηγή «Καραμπουρνάκι» , συνέχισε περνώντας από την πηγή των Πηγαδιών και τα μαντριά του «Καραϊσκου» και  κατέληξε στα 2000 μέτρα υψόμετρο, βλέποντας όλες σχεδόν τις κορυφές του Βερμίου αλλά και τα γύρω βουνά . Η όλη διαδρομή έγινε με χαλαρό ρυθμό , είχε μήκος 7,5  χιλιόμετρα  και 550 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά και καλύφθηκε σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

   Όλοι όσοι πήραν μέρος ενθουσιάστηκαν , χάρηκαν την διαδρομή , τα πανέμορφα  χιονισμένα τοπία και πήραν μία εικόνα για το ορειβατικό σκι και τις πολλές  δυνατότητες που σου δίνει στο να γνωρίσεις χιονισμένα βουνά και απάτητες πλαγιές .

    Το ορειβατικό σκι είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη και στην Αμερική και είναι το άθλημα που αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα .